Top 5 Gear VR services

Samsung en Apple strijden al jarenlang om de top positie van luxe smartphones. Apple met de iPhone en Samsung met de Galaxy serie. Enkele jaren geleden besloot Samsung een bijzondere accessoire uit de brengen voor de Galaxy modellen; de Samsung Gear VR. Dit is een speciale smartphone houder die er niet alleen mooier uitziet dan de meeste VR brillen, maar ook perfect werkt met de Galaxy toestellen. Laten we de top 5 Gear VR service eens op een rijtje zetten, en ook enkele alternatieven noemen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive.

  1. Samsung Gear VR individueel

Met een Galaxy toestel in combinatie met een Gear VR houder kun je overal waar je wilt genieten van een individuele Virtual Reality ervaring. Omdat je niet hoeft te lopen in de virtuele ruimte, kun je thuis op de bank, in het openbaar vervoer, buiten op een bankje of in het vliegtuig gebruik maken van dit systeem. Dankzij de speciale Gear VR controller heb je nog meer mogelijkheden dan voorheen. Steeds meer bedrijven zoals luchtvaartmaatschappijen bieden de Gear VR aan ter voorbereiding op de vlucht, en ook in de Business Class om te genieten van een persoonlijk theater.

  1. Samsung Gear VR samen

Er zijn mensen die denken dat Virtual Reality alleen voor individuele mensen is, dat is zeker niet het geval! Er zijn diverse apps waarmee je in contact kunt komen met mensen over de hele wereld. Om een praatje te maken, voor advies of om samen een spelletje te spelen. Dat is nog niet alles, er bestaat ook een manier om tientallen Gear VR headsets tegelijkertijd te bedienen en zo iedereen dezelfde video op hetzelfde moment te tonen. Op deze manier kun je tijdens een presentatie, evenement of lezing een gemeenschappelijke VR ervaring beleven.

  1. Samsung Gear VR games

De hoeveelheid spellen op de Gear VR is opvallend hoog, daar zitten kwalitatief zeer goede titels bij. Je kunt bijvoorbeeld met een ruimteschip het heelal verkennen en jouw imperium opbouwen met Elite Dangerous, of zombies neerknallen in Drop Dead. De puzzelspellen van Esper zijn ook zeker niet te versmaden.

  1. Samsung Gear VR Educatie

Je kunt niet alleen spelletjes spelen als tijdverdrijf, er zijn ook opvallend veel educatieve Gear VR apps die je zeker moet bekijken. Met Mondly kun je bijvoorbeeld een taal leren, met Titans of Space verken je het heelal, of ontmoet Rembrandt in persoon en leer alles over zijn bijzondere stijl van schilderen.

  1. Samsung Gear VR Virtuele Desktop

Dit is een optie van VR headsets die vaak onderbelicht blijft, maar wel het vermelden waard is; met de Gear VR browser kun je vele websites bezoeken en zelfs wat eenvoudige werkzaamheden verrichten. Hierbij maak je gebruik van een virtuele desktop waarbij je kunt navigeren met de Gear VR controller of zelfs met je stem. Het is nog geen vervanging van jouw PC, maar als je een beetje thuis bent met de Samsung Gear VR kun je er opvallend veel mee bereiken.

Oculus Workshop of HTC Vive Workshop

De Samsung Gear VR is de meest krachtige mobiele VR oplossing, de Oculus Rift en HTC Vive bieden een volledige Virtual Reality ervaring. Daar hangt wel een prijskaartje aan, en deze headsets zijn ook wat ingewikkelder om te gebruiken. Je kunt een Oculus Rift beurs bezoeken voor meer informatie, het is ook mogelijk om een Oculus Workshop of een HTC Vive Workshop te organiseren. Op locatie, op het werk of op school.