Dit moet je weten wanneer je in Bitcoins gaat investeren

In Bitcoins investeren, misschien heb je het wel eens overwogen. Er zijn al veel mensen die veel winst hebben gemaakt. In de beginjaren kocht je een Bitcoin namelijk voor een prikkie. De waarde is inmiddels gestegen tot 8300 euro. De waarde heeft zelfs een tijdje op 17.000 gestaan. Maar hoe begin je nou met handelen en waar bewaar ik mijn Bitcoin?  

Waar koop ik Bitcoins? 

Bitcoins kopen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt deze van een vriend overkopen, maar ook via een exchange kun je Bitcoin kopen. Dit is een online beurs waar je crypto kunt kopen en verkopen. Je betaalt een heel klein percentage over je gekochte crypto.  

Wanneer moet ik Bitcoins kopen? 

Dit is altijd lastig te bepalen. De waarde is namelijk continue in beweging. Bij een investering komt ook altijd een risico om de hoek kijken. Het maakt eigenlijk niet uit waarin je investeert, er is altijd een risico. Op dit moment zitten we middenin de coronacrisis en de waarde is een tijdje gelden sterk gedaald. Inmiddels is dit wel weer hersteld, maar een crisis is het ideale moment om crypto te kopen. Veel mensen verkopen dan crypto, omdat ze in paniek raken. 

Waar kan ik mijn Bitcoins bewaren? 

Omdat Bitcoin een digitale munt is kun je deze bijvoorbeeld niet in je nachtkastje bewaren. Wanneer je handelt via een exchange kun je ook in de meeste gevallen gebruik maken van een online wallet. Je kunt dit wel vergelijken met een digitale kluis waar je Crypto veilig wordt bewaard. 

Bitcoin nog aan de dure kant? 

Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde budget. Je kunt ook eerst met fictieve crypto ’s handelen. Zo kun je verschillende tactieken uitproberen zonder dat het geld kost. Wat je ook kunt doen is een goedkoper crypto gebruiken. Zo heb je ook Ripple Voor mensen met een kleiner budget is dit interessant. Wanneer je in Ripple gaat investeren is het ook ontzettend belangrijk om de Ripple koers in de gaten te houden. 

Tot slot  

Wanneer je begint met handelen is het belangrijk om goed je huiswerk te doen. Wanneer je goed voorbereid bent scheelt dit veel tijd. Je zult kansen veel sneller zien. We adviseren je ook om alleen geld te gebruiken wat je ook kunt missen.