De beste prepaid creditcards

Een prepaid card is een creditcard die je zonder inkomen of BKR check aan kunt vragen. De prepaid creditcard werkt pas als je er geld op zet. Je kunt wanneer je deze creditcard gaat aanvragen kiezen uit veel verschillende soorten. De meest gekozen prepaid creditcards zijn echter die van VISA of MasterCard en VIABUY. Meer informatie over deze creditcards vind je in dit artikel.

Over de MasterCard Classic Prepaid creditcard

Dit is de meest populaire creditcard onder de prepaid cards. Met de MasterCard Classic Prepaid creditcard bepaal je zelf hoe groot de bestedingsruimte is op de kaart. Je vraagt de creditcard zonder inkomen check aan en er is geen BKR toetsing nodig. MasterCard is een van de meest geaccepteerde creditcards ter wereld dus je kunt er vrijwel overal mee betalen en geld opnemen.

Maar er zijn meer voordelen:

 • Je hebt het gemak van een creditcard maar loopt geen financieel risico zoals bij een normale creditcard.
 • Je aankopen zijn met deze creditcard 180 dagen verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal.

Nadelen van deze creditcard zijn:

 • Deze prepaid card werkt feitelijk als een bankpas. Bij een gebrek aan saldo kun je er niks mee.
 • Bij normale creditcards heb je voordelen als spaarprogramma’s die je niet hebt bij deze prepaid card.

Over de VIABUY Prepaid Master-Card creditcard

De VIABUY Prepaid Master-Card creditcard is de beste creditcard bij spoed. Je hebt deze kaart anders dat bij VISA of MasterCard namelijk al binnen 24 uur in huis. Er is geen BKR check nodig en je bepaalt zelf hoeveel je op de kaart stort. Andere voordelen zijn:

 • De aanvraag voor deze creditcard wordt eigenlijk altijd goedgekeurd wanneer je in de EU woont.
 • Dit is een anonieme creditcard omdat je geen financiĆ«le gegevens hoeft te delen bij de aanvraag.

Nadelen van deze creditcard zijn:

 • Je betaal eenmalig activatiekosten van 69,90 euro.
 • Ook hier geldt: er zijn geen spaarprogramma’s zoals bij American Express waar je kunt sparen voor vliegtickets of andere voordelen.

ANWB VISA Prepaid creditcard

De ANWB VISA Prepaid creditcard is bedoeld voor ANWB leden. Ook bij deze creditcard is geen BKR check nodig. En je krijgt bij het storten van 15,00 euro nog eens 5,00 euro extra cadeau. Belangrijke voordelen zijn verder:

 • Er zit een verzekering van 180 dagen op alle aankopen.
 • De ANWB is een betrouwbare organisatie. De creditcard wordt bovendien uitgegeven in samenwerking met VISA en dus kun je er overal in Europa en ook op veel plekken daarbuiten mee betalen en geld opnemen.

Nadelen van de ANWB prepaid card zijn:

 • Je kunt niet sparen voor extra’s zoals dit bij spaarprogramma’s van American Express wel kan. Ook zit er geen uitgebreide reisverzekering inbegrepen bij deze creditcard.
 • Je kunt deze creditcard alleen als lid van de ANWB aanvragen.

Prepaid creditcard

Er zijn een boel verschillende creditcards. Ga je een creditcard aanvragen, maak dan online een vergelijking. Creditcards vergelijken doe je makkelijk op CardGuide. Je kunt selecteren op de beste creditcard in jouw situatie en ziet direct wat de meest populaire creditcard is.

Bij een creditcard aanvragen zie je bovendien de verschillende prijzen voor het gebruik per kaart en de voorwaarden op basis waarvan je de creditcard aan kunt vragen. Denk hierbij aan de bestedingslimiet of het minimum inkomen dat nodig is om de aanvraag te doen. En overstappen loont want vaak is het eerste jaar gratis. Kies je daarna voor een andere creditcardmaatschappij, dan is het eerste jaar opnieuw gratis. Creditcardmaatschappijen hopen natuurlijk dat je niet overstapt omdat ze na een jaar gebruikskosten gaan rekenen.