Verbinding via VPN: bescherming en voordelen

Met de huidige technologische ontwikkelingen is het begrip ‘hotspot’ niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu bij een restaurant bent, door de stad loopt of in de trein of bus zit, je kunt overal gebruik maken van open WiFi-netwerken. Ideaal, want dit kan je veel geld besparen. Er is echter één minpunt, het is namelijk niet veilig. Sterker nog, het gebruikmaken van openbare WiFi-netwerken is eigenlijk een heel groot risico.

 Gevaren

Openbare netwerken maken geen onderscheid in toestel, provider of wat dan ook. Werkelijk iedereen kan zonder gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op deze openbare netwerken. Dit lijkt ideaal, maar er ligt een heel groot gevaar op de loer, namelijk identiteitsfraude. Wanneer je verbinding maakt met een openbaar netwerk en vervolgens het internet opgaat, worden er gegevens vanaf jouw computer of toestel naar deze openbare hotspot verzonden. Doordat ook hackers eenvoudig gebruik kunnen maken van dit netwerk is het voor hen een koud kunstje om jouw internetgedrag te volgen en persoonlijke gegevens te stelen. Denk hierbij niet alleen aan wachtwoorden waarmee ze toegang krijgen tot jouw persoonlijke social media accounts, e-mail, enzovoorts, maar ook aan zeer privacygevoelige informatie, zoals bankgegevens. Wanneer hackers vervolgens met deze gegevens aan de haal gaan, kan dit vervelende gevolgen hebben.

VPN-verbinding: bescherming en anonimiteit

Dit is gemakkelijk te voorkomen door je internetverbinding via een VPN-server te laten lopen. Op deze manier ga je het internet op onder een ander IP-adres, namelijk dat van je VPN-provider. Een VPN biedt bescherming en maakt dat het voor hackers en kwaadwillenden vrijwel onmogelijk is om persoonlijke gegevens te achterhalen en te misbruiken. Er zijn veel verschillende soorten VPN-providers. Een goed aangeschreven VPN-service is Good VPN. Deze service biedt tegen een lage prijs hoge bescherming en anonimiteit. Ga voor meer informatie naar de VPN provider.

Voordelen

Naast bescherming en anonimiteit tegen hackers heeft een VPN-verbinding nog vele andere voordelen. Een VPN-verbinding geeft een volledige vrijheid op het internet. Denk bijvoorbeeld aan het opheffen van blokkades en het veilig downloaden van bestanden. Doordat je het internet opgaat met het IP-adres van je VPN-service, ben je volledig anoniem. Het is zelfs mogelijk om met een server in het buitenland te verbinden waardoor je gratis gebruik kan maken van programma’s waar je in Nederland voor zou moeten betalen. Over het algemeen levert een abonnement op een VPN-service je dus meer op dan dat het kost!