Goedkopere elektronica? Dat kan met deze tips!

Velen vinden het heerlijk om zo af en toe één van de nieuwste gadgets of handige elektronische apparaten te kopen, maar wat vind je portemonnee daarvan? Hoe nieuwer en populairder het product, hoe duurder het vaak is. Omdat we snappen dat je natuurlijk toch soms een nieuwe laptop wil, of een nieuwe wasmachine moet kopen, geven we je hier wat handige tips om te besparen op elektronica. Deze tips kun je in vele gevallen ook toepassen op andere producten, vooral de laatste.

Vergelijk verschillende producten

Stel, je collega heeft een nieuwe laptop met een flink prijskaartje. Die wil jij ook wel hebben, maar het is toch echt te duur… Ga dus langs een elektronica winkel, of gebruik vergelijkingssites om zoveel mogelijk laptops te bekijken. Misschien hoef jij niet zo’n groot scherm, of heeft jouw laptop minder geheugen nodig. Denk goed na over de specificaties die jij belangrijk vindt. Het kan zomaar zijn dat je een paar honderd euro goedkoper uit bent dan je collega, en toch een product hebt dat perfect bij je past.

Ook is het slim om langs een winkel te gaan, in plaats van meteen online te bestellen. Soms worden de producten die als model in de winkel staan na een tijdje met korting verkocht. Vragen aan het personeel of ze zoiets voor je hebben kan nooit kwaad. Misschien hebben ze wel een apparaat dat is teruggebracht door een klant, maar waar de originele doos van mist bijvoorbeeld, of de handleiding. Je kunt in overleg vaak fikse korting krijgen in zulke gevallen.

Is het niet gelukt om een goedkoop model in de winkel te vinden? Dan kun je verschillende sites vergelijken. Niet iedereen verkoopt hetzelfde product voor dezelfde prijs. Het kost wat tijd, maar je kunt er uiteindelijk flink mee besparen. Tijd nemen om te zoeken en te vergelijken is dus zeker de moeite waard.

Je oude apparaat inruilen of verkopen

Heb je een nieuwe wasmachine nodig omdat die van jou niet meer werkt? Breng je oude exemplaar dan niet meteen naar de stort. Ten eerste kun je proberen het zelf te repareren, of dit iemand te laten doen. Wil je toch liever een nieuwe, dan kun je je kapotte apparaat vaak inruilen of verkopen bij bepaalde winkels of online verkoop sites. Iemand die ervaring heeft met klussen kan het apparaat van je overkopen om te repareren en zelf te gebruiken of door te verkopen. Ook zitten er vaak veel onderdelen in die door iemand per stuk verkocht kunnen worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor vele soorten apparaten.

Ga op zoek naar kortingen

Lees folders, bezoek diverse verkoopsites en heb geduld indien mogelijk. Het zou jammer zijn dat je de volle prijs betaald en er twee weken later een fikse korting in een folder staat. In januari zijn er vaak leuke kortingsacties. Maar ook rondom dagen als moederdag, vaderdag en natuurlijk tijdens Black Friday en Cyber Monday kun je geweldige koopjes vinden. Vergeet niet de jaarlijkse uitverkoop periodes. Je moet er soms wel snel bij zijn zodra een actie begint. Het kan namelijk zijn dat er maar een beperkt aantal producten beschikbaar zijn.

Maak gebruik van kortingscodes

Check ook regelmatig websites met kortingscodes zoals deze. Het hele jaar door worden hier kortingscodes van verschillende websites en merken gedeeld. Neem er dus altijd een kijkje voor je iets online wil kopen. Misschien is er wel een code voor de site waarop je net je winkelmandje hebt gevuld!