Het snelste internet voor thuis

Prepaid internet is de ideale oplossing als je (tijdelijk) geen beschikking hebt over vast internet. Met een MiFi heb je je eigen WiFi hotspot en kun je met wel 10 apparaten tegelijk online. Als je met slechts met één apparaat tegelijk wilt internetten biedt een USB-modem uitkomst. Met het unieke aanbod van prepaid internet heb je ook altijd snel mobiel internet als je in het buitenland bent. Je betaalt in de hele EU namelijk hetzelfde voordelige tarief als in Nederland.

Internet is een netwerk van computernetwerken (zie ook intranet en extranet). Een computernetwerk is over het algemeen alleen beschikbaar binnen een organisatie of gebouw, een beperking die opgeheven wordt door een internet. Om een internet goed te laten werken is het nodig om afspraken te maken over protocollen. Een bijna universeel gebruikt protocol is het zogenaamde Internetprotocol (IP). Computers in verschillende computernetwerken kunnen dankzij die afspraken met elkaar communiceren.

Het internet is de benaming voor een zeer groot, de hele aarde omspannend openbaar netwerk van computernetwerken, waarvan de afspraken worden beschreven in de Requests for Comments die worden beheerd door de Internet Engineering Task Force. De oorsprong van het internet is terug te voeren tot ARPANET, een in 1969 in de Verenigde Staten gebouwd militair netwerk, dat later voor algemeen gebruik geschikt is gemaakt vanuit Amerikaanse universiteiten. Inmiddels is het internet een mondiaal fenomeen, dat het karakter van massamedium heeft gekregen. Als een van de succesfactoren wordt wel genoemd dat het volledige internet eigendom van niemand is, terwijl de fysieke onderdelen wel degelijk een eigenaar hebben.