Welke kleur past het best bij uw website?

De kleur van jouw website is niet alleen maar een kleur. Het zegt iets over de website, en heeft impact op de persoon die het leest. Vaak kiezen we een kleur die we zelf mooi vinden, maar het ligt er ook aan waar u uw website voor gaat gebruiken. Als u een blog wilt schrijven over een bepaald onderwerp, is het verstandig om geen rood in uw website te gebruiken. u moet een rustige uitstraling hebben met uw website zodat het niet vervelend is om het te lezen. De kleur zegt veel over uw website, dus denk goed na over welk webdesign je toepast.

Wat vertelt welke kleur?

Het is algemeen bekend dat kleuren emoties en associaties opwekken. Hoe dat precies zit vertellen wij u hieronder.

 • Rood: rood is een warme/actieve kleur. Uw hart gaat er sneller van kloppen, het trekt de aandacht en het verleidt u. Soms gebruiken bedrijven dit om aan te tonen dat er actie of korting is. De associatie hierbij is goedkoop. Rood heeft ook een negatieve kant. Het zegt iets over macht, agressie en pijn.
 • Oranje: de kleur oranje geeft een warm gevoel en wekt enthousiasme op. Het straalt veiligheid, vrolijkheid, plezier, kracht en creativiteit uit. Dit kan handig zijn voor uw site zodat de lezer met plezier leest.
 • Geel: geel straalt optimisme uit, wat kan zorgen voor zelfvertrouwen. Soms kan de kleur geel een negatieve invloed hebben zoals onrust voor de lezer. Vind hier een balans in.
 • Groen: groen wordt meestal geassocieerd met: balans, evenwicht, milieuvriendelijkheid en natuur. De kleur groen wordt eenvoudig verwerkt door uw ogen.
 • Blauw: deze kleur is een betrouwbare en oprechte kleur. Donkerblauw zegt iets over helder denken. Daarentegen zegt de lichte variant wat over goede concentratie. Wereldwijd is de kleur blauw de meest gekozen lievelingskleur.
 • Roze: roze is een romantische kleur en wordt vaak gebruikt door vrouwen. Het staat voor liefde en rust. Het spoort niet aan tot actie wat bij rood wel het geval is.
 • Paars: paars is een kleur die vaak voor luxe wordt gebruikt. Het staat voor goede kwaliteit en waarheid. Uit onderzoek blijkt dat mensen langer moeten nadenken bij de kleur paars.
 • Grijs: staat voor neutraliteit. Door te veel grijs te gebruiken kan uw website een remmend effect hebben.
 • Bruin: bruin straalt betrouwbaarheid uit. Het straalt rust uit omdat het een natuurlijke kleur is.
 • Zwart: zwart is een kleur die kracht, wijsheid en efficiëntie uitstraalt. De kleur zwart brengt gevoelens van energie mee.
 • Wit: is de kleur van hygiëne, zuiverheid, helderheid en transparantie. Als u een witte website maakt dan kan dat ervoor zorgen dat deze er mooi en verzorgd uitziet.

Hoe kom ik aan een goede site?

U kan zelf een website maken als u daar verstand van hebt, maar u kan ook een site laten maken wat meer in de kosten loopt. Een goedkope website laten maken is een optie waardoor deze misschien iets mindere kwaliteit heeft. Een site laten maken kan ook bij een bedrijf dat er veel verstand van heeft, waardoor de kwaliteit wel hoog ligt. Het is uiteindelijk aan jou om te kiezen of u veel wil investeren in een website van hoge kwaliteit of eerst even de kat uit te boom wil kijken met een goedkopere website.