VR Bril bedrukken voor promotie

Je ziet ze in de elektronicawinkels en ook speelgoedwinkels liggen; VR brillen. Naast de dure VR headsets zoals de HTC Vive of de Oculus Rift, heb je ook de goedkopere smartphone houders als de Gear VR en de Homido headset. Google heeft een geheel eigen oplossing bedacht; de VR bril Cardboard. Dit is een VR bril van karton met twee plastic lenzen die je in combinatie met iedere smartphone kunt gebruiken. Je kunt een VR bril met logo verspreiden onder afnemers of potentiële klanten, relaties en eigenlijk iedereen die er behoefte aan heeft. Zo kun je de bekendheid van een bedrijf of product snel vergroten. Je kunt een VR bril bedrukken als onderdeel van een grotere marketingcampagne, of op zichzelf staand verspreiden. In ieder geval zul je er meer mensen mee bereiken dat je in eerste instantie zult denken.

De populariteit van de VR bril Cardboard

Wat hebben bedrijven als The New York Times, The Guardian, McDonald’s, Coca Cola en Budweiser met elkaar gemeen? Buiten het feit dat je ze bij naam kent hebben ze allemaal een VR bril met logo laten ontwerpen. Google heeft zelf al tien miljoen van deze kartonnen smartphone houders zonder opdruk verkocht, steeds meer bedrijven zien deze uitvinding als ideaal promotiemiddel. Het is betaalbaar, opvallend, het is ook een echt gebruiksartikel dat van persoon tot persoon gaat. En je kunt een kartonnen VR bril laten bedrukken tegen relatief lage kosten.

Zo werkt een VR bril bedrukken

Om een VR bril met logo te ontwerpen kun je een afbeelding of logo naar de designer sturen. Die zorgt ervoor dat het gewenste ontwerp goed wordt uitgelijnd op het uiteindelijke resultaat. Een VR bril Cardboard is namelijk een kartonnen plaat die je moet vouwen tot een soort doosje. De afbeelding moet precies goed aansluiten en zichtbaar zijn. Een logo op zijn kop is op zich ook heel bijzonder, maar dat zal toch niet de bedoeling zijn. Je kunt een VR bril laten bedrukken bij diverse bedrijven, let naast de kwaliteit van de print ook zeker op de bouwkwaliteit van de uiteindelijke VR houder. Niet elke Cardboard bril is hetzelfde.

VR bril met logo of andere opdruk

Je kunt in principe elk soort motief op de VR bril laten drukken. Dit kan een merknaam zijn op een kale achtergrond. Of een fragment uit een filmposter of een albumhoes. Het doel is om de ontvanger te verrassen, en daarnaast ook de aandacht van omstanders te trekken. Bijvoorbeeld op een publiek evenement, dan zal de VR bril met logo ook gezien worden door de mensen die langslopen. Je kunt de smartphone houder in combinatie met een Virtual Reality presentatie aanbieden, bijvoorbeeld met een 360 video. Later is de VR bril Cardboard ook geschikt voor andere toepassingen, wat het bereik van de marketing inspanningen aanzienlijk zal vergroten.

Laat ook een kartonnen VR bril bedrukken

Door verbeterde productieprocessen en efficiënt werken is een VR bril bedrukken een zeer kosteneffectieve wijze van promotie met een zeer lange “staart”. Je bereikt er veel mensen mee, en je kunt als bedrijf zelf kiezen om er eigen VR content aan toe te voegen op basis van het beschikbare budget.