Hoe kunt u GPS op de tablet gebruiken?

Tablets worden steeds uitgebreider en krijgen meer functies. Op sommige tablets is het zelfs mogelijk om te bellen of deze als navigatiesysteem te gebruiken. Hoe werkt GPS op een tablet en hoe werkt dit offline en online?

Hoe gebruikt u offline GPS op de tablet?

Zonder internet kunt u alleen GPS gebruiken op de tablets mits het apparaat een GPS-chip heeft. Dan kunt u zonder internet navigatiemappen gebruiken. Hoe werkt dit?

  • Schakel eerst de “locaties” in via de instellingen. Nu ontvangt de tablet GPS via de satelliet.
  • Eerst dient u internet op de tablet te hebben om een aantal apps voor uw GPS gebruik te downloaden.
  • Download daarna de GPS-test via de Google Playstore. Hiermee test u de GPS-verbinding van uw tablet (voor de zekerheid).
  • U kunt de GPS-test nu openen om de GPS te testen, als alles groen is, dan werkt de GPS perfect op de tablet.
  • U ontvangt nu GPS op de tablet en dit werkt goed. Het is nu tijd om mappen te downloaden. U kunt Europese of internationale mappen downloaden via de Playstore. Een aantal bekende apps hiervoor zijn Sygic, Waze en Here. Download alle mappen die u graag wilt gebruiken.
  • Let wel op dat u alleen downloadt wat u nodig heeft, het kost namelijk redelijk wat geheugen om alle mappen te downloaden.
  • Nu kunt u de tablet gebruiken als navigatiesysteem, en dit zonder internet!

Hoe gebruikt u de GPS online?

Met een internetverbinding is het eigenlijk met ieder apparaat mogelijk om het als navigatiesysteem te gebruiken. Dit gaat  tegenwoordig heel gemakkelijk via Google Maps. Echter gebruikt dit natuurlijk wel mobiele data, en dat is helaas niet gratis. Als u veel gebruik maakt van GPS, is het een aanrader om het offline te kunnen gebruiken met een GPS-chip. Op termijn scheelt dit u veel data en geld. Google Maps werkt daarnaast wel enorm efficiënt en het is een goede app voor navigatie.

Via de bovenstaande manieren kunt u dus offline en online GPS gebruiken op uw tablet. Een handige functie voor erbij! Bij Majstra kunt u een tablet kopen, ook met een offline GPS-functie.