Bovenaan Google komen met 3 handige tips

Om hoger in Google te komen kun je twee opties overwegen. Ofwel adverteren, of SEO inzetten en bovenaan de organische zoekresultaten komen. Voor advertenties betaal je per klik en voor de organische resultaten uiteraard niet. Nadeel van de organische resultaten is dat het lang kan duren voordat je bovenaan staat. Het is dus een lange termijn strategie, een investering die zich pas later terugbetaalt. Maar hoe kom je zo hoog in google?

1. Creëer waardevolle content

Echt goede content wordt gedeeld. Bezoekers die uit zichzelf gaan linken naar jouw pagina’s zorgt voor gratis links. En die links heb je nodig om hoger in Google te komen, echt waar, nog steeds. De tijd die je kwijt bent aan goede content verdient zich dus terug door de waarde van de links die je er voor krijgt.

2. Zorg voor een natuurlijk linkprofiel

Om hoger te scoren in Google heb je backlinks nodig. Maar het is daarbij wel heel belangrijk om die links zo natuurlijk mogelijk te verzamelen. Dat houdt in dat je varieert in ankerteksten, zowel no-follow als do-follow links plaatst, afbeeldingen linkt en links verspreid plaatst. Zo lijkt het niet op ordinair linkbuilding en worden de links serieus genomen. Ben je zelf niet erg thuis in de wereld van online marketing, zoek dan een partner die je helpt om hoger in Google te komen. Hij of zij weet welke risico’s er zijn en wat een goede strategie is.

3. Ga serieus om met Mobile First

Omdat het overgrote deel van het internetverkeer tegenwoordig via mobiele apparaten gebeurt, is het belangrijk dat jouw website ook geschikt is voor deze apparaten. Om twee redenen: Google schaalt websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel hoger in (1) en gebruikers die een desktopsite te zien krijgen op hun smartphone zijn geneigd om deze weg te klikken, wat zorgt voor een hoog bounce percentage (2).

Er zijn nog veel meer factoren die een rol spelen als je beter wilt scoren in de zoekmachines. Digital marketing bureau Team Nijhuis heeft 107 tips om hoger in Google te komen uitgewerkt en het is aan te raden om ze eens te lezen.